Er is geen samenhang tussen de artikelen

Ziggo bezorgt klanten onnodige kosten bij omzetten van abonnement

Wanneer je klant bent bij Ziggo en je hebt afzonderlijke abonnementen voor Internet, het gebruik van de kabel voor televisie en Internet, is het goedkoper om een Alles-in-1 plus abonnement te nemen.
Werknemers van Ziggo benaderen hun klanten om hun dit aanbod te doen. Gratis zegt men, maar dat is niet zo.
Wanneer de klant akkoord gaat met de upgrading en aangeeft al een decoder en een modem te bezitten, dan meldt de medewerker dat beide gratis zijn en toch worden gestuurd. Voor de verzending daarvan wordt 9,50 in rekening gebracht.
Bij het starten van het Alles-in-1 plus abonnement wordt 29,95 in rekening gebracht voor het aansluiten van Radio & Televisie. Vreemd, want deze waren al aangesloten.
Wat de klant er wel op vooruit gaat is een snellere verbinding. Voor het financiële voordeel van moet hij echter wel minstens een half jaar klant blijven. Dat is de termijn waarop de extra kosten weer zijn terugverdiend.

Wanneer men Ziggo belt op 0900-1884 valt de telefoonlijn stil na het melden dat de kosten zijn volgens lokaal tarief.

Het ware sympathieker wanneer Ziggo het overzetten van het abonnement niet in rekening had gebracht en het zenden van onnodige pakketten had nagelaten.
Wanneer je vervolgens een zakelijk abonnement wilt omzetten naar een particulier abonnement wordt het nog bonter: je krijgt zonder het te melden een nieuw telefoonnummer, een onbeperkt bellen abonnement wordt omgezet naar een abonnement gebaseerd op verbelde tikken, zonder te melden; de internetverbinding wordt 24 uur verbroken om opnieuw op te starten, zonder aankondiging.
Wanneer je grote e-mails verstuurt naar een paar mensen achter elkaar, krijg je van de afdeling "Abuse" de melding dat er vanuit meerdere locaties mail is verstuurd en of je jouw wachtwoorden maar wilt wijzigen via Internet. Wanneer jouw mailadres ooit is aangemaakt via een andere abonnement, wordt dat op de site niet automatisch vermeld bij jouw nieuwe abonnement en moet je via chat contact opnemen met een medewerker, want telefonische ondersteuning bij mailproblemen doet men niet.
Dit alles omdat bij Ziggo elke medewerker maar een klein deel kan zien van en verantwoordelijk is voor een stukje van de dienstverlening zodat deze de klant in de praktijk niet goed kan voorlichten over de gevolgen van veranderingen. De medewerkers van Ziggo zijn vriendelijk en sommigen zijn alert, maar het systeem is zeer klantonvriendelijk. Gezegd moet worden dat toen ik een klacht indiende en na een maand werd opgebeld, was de medewerkster toeschietelijk met het vertalen van leerpunten en het aanbieden van compensatie.